Slovenija, BIH, Srbija i Crna Gora već su zaboravile kad su ratificirale Istanbulku. Još jedan dokaz mladeži HDZ-a da shvate kako je Hrvatska najzatucanija država na Balkanu. Analogno tome, Turska koja je Istanbulku ratificirala prva u debelom je vodstvu pred Njemačkom, Francuskom, Italijom… po brizi za ljudska i naročito ženska prava. To se vidi po tome što u Turskoj muževi godišnje ubiju oko 200 žena u svojim haremima. I evo nama Orwella i ‘Životinjske farme’.

Hrvati, živa bića, pobjednici krvavog rata devedesetih godina, pod budnim okom Velikog brata postepeno od živih bića postadoše ”res” iliti stvar. Današnji prosvjed od oko 70 000 ljudi ili kako nas obavještavaju Večernjak i Jutarnji od samo oko 5.000 prosvjednika zakasnio je barem 10 godina. Poslao sam redakciji sa zapadne strane Trga Bana Jelačića sliku iz koje se vidi masa od nekih 70.000 do 80.000 tisuća prosvjednika. Navodno je za Jutarnji brojao Boris Vlašić, a za Večernjak Branimir Pofuk. Kad su došli do pet tisuća otišli su u Gradski podrum na srpski pasulj. I što sad?

Prekasno je sada vikati ”laž”, ”izdaja”, ”odlazi Plenkoviću”. Đaba se probudila i Katolička crkva. Njoj Plenki & co., nikako nisu uspjeli dokazati da u Istanbulki nema ni ”R” od rodne ideologije. Crkvi Konvencija smeta, pa smeta, a ne smeta ni islamu ni Pravoslavnoj crkvi, ni budistima. Jedino klerofašistima smeta. Napredni drugovi, oni koji znaju čitati (kao recimo Đačić), pročitaše Istanbulku i nigdje ne nađoše ni roda i ni rod-oljuba.

Dokaz je čl.14 st. 1. Konvencije koji govori o obrazovanju: “Stranke (tj. države i institucije) će poduzeti, kad je to primjereno, posebne korake kako bi nastavne materijale o pitanjima kao što su nestereotipne rodne uloge uključile u redovni nastavni plan i program na svim razinama obrazovanja“. Amen! Gem, set i meč za 52.000 udruga, svih koji su ovako ili onako izbjegli lustraciju i sad kao predstavnici Žikine dinastije, nevladinih udruga, građanske inicijative i liberalne orijune… otvorenih ralja čekaju svoju milijardu ili dvije kako bi ih progutali i svarili te politički uništavali sve što smo ratom dobili od ljeta devedesete do 5. kolovoza 1995.g.

Kad smo kod sitnog i beznačajnog problema – koliko će nas ta priča koštati – moram priznati da me je malo umirila Plenkovićeva perjanica Dubravka Šuica: ”Ratifikacija ne košta ni približno milijardu kuna“, kaže Duda. Slažem se da ratifikacija ne košta točno milijardu. Još nitko ni ne zna koliko će koštati njena provedba i GREVIO te Šoroševi nadzornici u Greviju. Recimo, u proračunu za 2017.g. predviđeno je 10 milijuna kuna za žene žrtve seksualnog nasilja u Domovinskom ratu, a ratifikacija Istanbulke će nas koštati ni “približno milijardu kuna“.

Kad se god pojavi neki veliki projekt u RH, kao Pelješki most ili slično, ljevica i lijevi mediji papagajski ponavljaju, koliko to košta i tko će to platiti? Kad se je pojavio aproksimativni iznos jedne do dvije milijarde za Istambulku ostala je samo slika bez zvuka. Zagorci čkome, Dalmatinci muče, a ostali čuče od muke. I tako nastupa doba ”opće pušionice”. A sve je počelo legendarne 1995.g, točnije 5. kolovoza oko kraljevskog Zvonimirovog Knina kad su nakon oslobođenja Hrvatske Tuđman, Šušak, Gotovina i ostali umorni borci na kratko su zadrijemali, a orijunaši, jugonostalgičari, udbaši i kosovci shvatili da je kucnuo njihov trenutak.

Nedavno je uginuo zadnji mužjak sjevernog bijelog nosoroga u Sudanu. Sad ZOO stručnjaci razbijaju glave kako spasiti opstanak vrste. Jedina nada im je da zametke nosoroga učlane u hrvatske nevladine udruge kako bi se tu domogli spasonosne formule kako preživjeti i nastaviti se razmnožavati kad izumre zadnji bijeli nosorog. Dobro, nosorog naših današnjih nevladinih udruga za zaštitu ljudskih prava 5. kolovoza 1995.g. nije bio bijeli već crveni. Ali je preživio, spasio svoju vrstu od izumiranja, razvio se do neslućenih razmjera i sad nas blago upozorava, kako to već nosorozi rade, da je milijardu, dvije kunića za zaštitu rodnih prava prava sitnica. A 10 milijuna za silovane žene iz rata puno im je previše.

No, ipak možemo mirno spavati jer nas je Vlada zadnji tren utješila interpretativnom izjavom kojom će se Hrvatska ograditi od ideologije roda. Borislav Ristić se u Večernjaku pita u čudu: “Zašto se ograđivati od nečeg čega nema?“ Ako roda ipak ima, onda nikakva ograda, ni interpretativna izjava ne znači baš ništa. Prodali smo dušu vragu i sve će na kraju i otići k vragu. Zlobni Ristić misli da mu logika i logički način razmišljanja daje pravo da našoj liberalnoj i antifašističkoj nosorognoj ljevici može nešto dokazati. Čista utopija.

Uglavnom, ljevica ne mijenja samo tako svoju ideološku šprancu. Svi koji su bili protiv referenduma ”U ime obitelji” sad podržavaju ratifikaciju Istanbulke. S tim da je razlika, šahovski rečeno, između onih koji su bili za referendum o braku, a sada su protiv IK. U referendumu o braku čitava državna vladajuća ekipa od predsjednika, premijera, Sabora i medija bili su protiv referendumskog pitanja.

Danas su svi vladajući za IK. Predsjednica RH je protiv nasilja nad ženama (logično!), ali je daleko od oštrog “znanstvenog“ i ”muškog” stava Vlahe Orepića: “Podržavam IK, pojam roda mi nije problem, osobno smatram da treba uvažiti transrodne osobe, nisam od onih koji kažu da postoje dva spola, muško i žensko, to su nazadna stajališta“. Bože, jel’ taj tip uopće svjestan što je izlaprdao? Napredniji je čak i od Ante Tomića. A da je Vlaho ostavio dubok trag u policiji dokaz je i policijska procjena od 5.000 prosvjednika, koje nisu htjeli pustiti na Markov trg. Jer ih je bilo previše!

Ako neki, kako Premijer kaže, ne znaju čitati onda drugi u policiji i medijima ne znaju brojati. Svi čekaju tramvaj, a tramvaja nigdje. Ni na slici. Uglavnom, lako je lagati i bacati spinove oko broja prosvjednika protiv Istanbulske konvencije. Da Plenki smogne građanske hrabrosti raspisati referendum jesmo li za ratifikaciju, uvjeren sam da bi rezultat bio identičan referendumu ”U ime obitelji” ili 70% prema 30 % za ognjištare, klerofašiste, rigidne desničare, zatucane nacionaliste, klerikalne revolucionare kako im tepa Jurica Pavičić. Zašto? Zato jer su oni stvarali i stvorili ovu državu i jer su oni većina, i to ona većina koja voli svoju domovinu i želi u njoj živjeti i raditi.

Moram priznati kako je ovaj puta HRT bila maksimalno pripremljena i objektivna. 12 sati i podnevni Dnevnik. Protest traje već sat vremena, a “iz katedrale duha“ nema ni duha. I napokon se pojavljuje spikerica koja nas upoznaje s održavanjem protesta protiv IK i procjenom policije o 5.000 ljudi.

U tom trenutku slika se gubi i novinarka s tugom u očima i tronutim glasom reče: “Ispričavamo se zbog tehničkih smetnji…“ I gotovo… Do završetka Dnevnika više ni riječ o prosvjedu. To se zove dobro odrađen posao. Zvučalo bi uvjerljivije da je rekla kako je protest u Zagrebu odgođen jer se odazvalo samo troje ljudi. Jedno je sigurno: maligni feminizam maršira Lijevom našom.

Nobelovac Mario Vargas Llosa je jasno i glasno zaključio: “Feminizam je glavni neprijatelj književnosti.“ Da je samo književnost u pitanju odmah bi potpisao.

Ono što dolazi nakon ratifikacije IK sliči na ružan san. S jedne strane svi oni koji su prodali tekovine 5. kolovoza 1995.g. postat će sudionici poznate TV emisije “Tvoje lice zvuči poznato“ i svaki građanin ove zemlje moći će pogledati u oči tog tobožnjeg zaštitnika žena. Pitanje je gena, karaktera i odgoja da li će u tom pogledu zabljesnuti prijezir ili ne. Sve dosadašnje Šorošove i ljevičarske udruge neće više zavisiti od Vlade, nekog novog Hasanbegovića ili inertne birokracije. One će se pretvoriti u čvrste, Konvencijom zaštićene parapolitičke sekte gdje će se dijeliti naše pare za parapolitičke monstrume. Kad Konvencija stupi na snagu zaboravite naše zakone i Ustav, zaboravite košta li nas to dvije milijarde ili nekoliko milijuna. O tome će isključivo odlučivat GREVIO. Dubravka Šuica neće se morati više truditi objašnjavati svoju prvotnu izjavu kako je to zapravo financijski za RH samo ”piece of cake”. I dok ćemo se mi baviti Radom, Sabrinom, Ankom, Vesnom i ostalim znanim i neznanim junakinjama u RH, neke stvari prolaze, kako se to popularno kaže, ispod radara.

Vijeće za elektroničke medije (VEM) spremno je odobriti prodaju Nove TV vlasniku N1 televizije. Naime VEM je još prije nepuna četiri mjeseca jednoglasno donio odluku kako ne postoje uvjeti da United Group kupi Novu TV i to zbog nedopuštene koncentracije vlasništva, zabranjene Zakonom o elektroničkim medijima. N1 je i do sada bio svojevrsna “sveta krava“ u hrvatskom medijskom prostoru. Neskriveni ljevičari došli su do nacionalne koncesije na isti način kao što mađioničari na pozornici vade zeca iz šešira.

Što više, VEM ni do sada nije imao pravo kontrole programa N1 jer se njihov TV kampus ne nalazi u Hrvatskoj. Uz HRT i RTL, izrazito anacionalne TV kuće, sad ćemo dobiti još jednu priču o televizijskom Drakuli. Po danu umiveni ljevičari, a u večernjem programu vijesti čita Dragec Pilsel. Emisije o JNA uređuje Ante Tomić i Vlaho Orepić… Tako će hrvatska ljevičarska ergela imati na raspolaganju četiri TV kuće s nacionalnom koncesijom za svoje anacionalne sadržaje. Budite sigurni da prosvjednicima protiv IK više neće biti problem samo spin o 5.000 zadrtih koji se deru po Jelačić placu. Uz Istanbulsku nevjestu svako drugo večer gledat ćemo novu seriju Istambulska konvencija u teoriji i praksi.

Emisiju će voditi, režirati i pripremati dr. Ivica pametni Puljak koji po školama “predaje“ djeci da je “znanost dokazala da nema Boga“. Javio se na sjednici Gradskog vijeća Splita Josip Markotić iz Mosta da bi upoznao vijećnike s novim prosvjetiteljem iz pametne stranke. “Uspješno“ je stala u Puljkovu obranu Natalija Tafra Bazuna koja je lakonski ustvrdila da Puljak, inače politički i znanstveni patuljak, govori samo ono što je znanost dokazala. Sve u svemu to je za mene prepametno.

Kad se spoje ideološka srca N1 i Nove TV onda će Puljak pametovati o svojim ”znanstvenim” istinama ne samo pripadnicima Žikine dinastije nego i svima nama. Usput, što se to promijenilo u glavama Vijeća za elektroničke medije? Sjedi li tamo još uvijek Mirjana Rakić ili kod njih pali uvijek jedan te isti svjetonazor bez obzira tko sjedio u Vijeću? Zatucani Albert Einstein, Max Planck, William Thompson, Gregor Mendel, Michael Fraday, Robert Boyle, Isaac Newton, Blaaise Pascal, Rene Descartes, Galileo Galilei, Johannes Kepler, Sir francis Bacon, Nikola Kopernik… i bez partijske naobrazbe vjerovali su da je bog postojao i da postoji. Retrogradno i primitivno. To što ljudi već dvije tisuće godina broje godine po Bogu Puljke, Tafre, Rade, Sanasvrke boli ona stvar. S obzirom na rodnu ideologiju to je sad u praksi sasvim moguće.

Inače kad se je svojevremeno Ivan Pernar slikao sa školarcima ispred škole, nastala je opća panika lijeve “inteligencije“ jer se sumnjalo kako Pernar nije školarcima objašnjavao da Bog ne postoji nego ih je što više, protivno dijalektičkom marksizmu, pozdravio sa ”Bog, kako ste!” E sad, je li crveni prorok Puljak pod jakim utjecajem crvenog proroka opće prakse Jurice Pavičića ili nije najmanje je važno.

Nekadašnji socijalistički Split III opet je u neravnopravnoj borbi. Ovaj puta ne radi se o Hitleru i Mussoliniju nego o Katoličkoj crkvi. Pavičić u jednom do Boga dosadnom i recikliranom članku u Jutarnjem nemušto dokazuje da crkva vlada Hrvatskom. U stilu kad bi “naši“ raskinuli Vatikanske ugovore koliko bi šoldi bilo za nevladine udruge, za Pametno, za Istanbulku.

Uglavnom, klerikalci su po našem Jurici HDZ-ov dobar sluga a loš gospodar. On pameću dobrog gospodara loše procjenjuje položaj vjernika u društvu. Tobože ih je 80% (memorija pamćenja mu je zakazala jer ih ima 86%).Pobijedili su na referendumu o braku, pametuje naš neshvaćeni marksista, radilo se o temi gay brakova koja većinu ljudi ne zanima. O izlaznosti ni mu. Ali podučava nas loš sluga: “Nije slučajno da klerikalno civilno društvo nikada nije posezalo za referendumom tamo di su slutili sa bi izvjesno izgubili… kao što je u Zagrebu Titov trg“. I meni je iskreno žao da nije bilo tog referenduma. Da vidim Juričinu lijevu vilicu iskešenu do poda nakon objave rezultata. U vrline druga Tita Jurica i dalje vjeruje.

Bertold Brecht je napisao: “Ima nečeg trulog tamo gdje su velike vrline“.

Ovih dana u jednoj od pravosudnih sapunica o Ivi Sanaderu svjedočio je Vlado Šeks, popularni Šeki. Otrcano mi je slušati izlizanu mantru da su sve novine jednake, da lažu, navijaju i da je njihovo kupovanje bacanje novca. Usprkos tome ja kupujem sve dnevne novine koje izlaze i naivno mislim da ne bacam novac. Da sam bio u pravu potvrdio je u svom svjedočkom iskazu upravo Šeks. Na pitanje suda da li je znao o crnim fondovima u HDZ-u Šeki je svojom iskrenošću fascinirao i sud i javnost: “Za crne fondove doznao sam čitajući novine“. Bravo Šeki! Mislimo isto. Da Šeki nije čitao novine i dan danas on ne bi imao pojma o Fima mediji, ne bi demaskirao Jarnjaka svog bivšeg prijatelja itd. Ako je nešto vjerodostojno u HDZ-u, onda je to na prvom mjestu Šeks. Ležeći u Remetincu to su spoznali i Sanader i Glavaš.

 

Zvonimir Hodak