“Bez obzira na kandidaturu i poziciju na koju ću se kandidirati, pa i na konačan ishod unutarstranačkih izbora u HDZ-u, iz Vukovara ne idem nigdje”, rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, prilikom obilaska radova na energetskoj obnovi Vatrogasnog doma u Vukovaru.

Penava: Bez obzira na ishod unutarstranačkih izbora iz Vukovara ne idem

Otkrio je i za koju poziciju se namjerava kandidirati.

“Najvjerojatnije će to biti mjesto zamjenika predsjednika HDZ-a, ishod će biti, kakav će biti; no u svakom slučaju ostajem u svome gradu“, rekao je Penava.

„Mislim da sam bio jasan kada sam govorio da su HDZ-u potrebne promjene, a tko osjeća potrebu da se neke stvari promjene, a potom i da te promjene iznese, taj će dobiti i moju potporu“, kazao je upitan koga će podržati, a osvrnuo se i na podršku ministra Olega Butkovića sadašnjem predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću.

„Svjedoci smo da je prisutna inicijativa pa čak i ofenziva u tom smislu, da ljudi ničim izazvani izlaze van i daju potpore iako još nemamo ni kandidate, niti datum izbora“, izjavio je Penava.

Dodvoravanje velikom vođi

„Izašli smo iz komunizma, no očito je komunizam mnogima još u glavama, pa se na ovaj način dodvorava velikom vođi“, rekao je vukovarski gradonačelnik, usporedivši tu situaciju sa crtanim filmom o Garfieldu.

Istaknuo je da između Mire Kovača, Davora Ive Stiera i njega ne postoji nikakav pakt.

„HDZ već veliki broj godina plaća tome cijenu i ona će biti iz izbora u izbore sve veća. Dok to moje vrle kolege ne shvate da su zarobljenici u svojim glavama, dok crne labudove ne prepoznaju u svom načinu razmišljanja, dotle će HDZ snositi sankcije“, rekao je Penava.

Izvor: narod.hr