Danas je u crkvi Bezgrješnog začeća BDM u 17:00 sati počeo put Križa ili Križni put kao korizmena pobožnost u čast spomena na Isusovu muku i smrt, u kojoj vjernici kroz 14 postaja, osim uvodne i zaključne molitve, prate svoga Spasitelja u njegovim posljednjim satima života na ovoj zemlji, preciznije kazano od Pilatove presude do polaganja u grob. Put Križa je predvodio mjesni župnik fra Branimir Musa a Križni put će biti dakle, svakoga petka u 17:00 sati svo do Velikog petka.

Fra Branimir Musa se danas na sebi svojstven način osvrnuo na korizmeno vrijeme koje je usporedio sa obrezivanjem voćaka, uređivanjem vrtova „ Obrežimo sve grane u svom srcu koje ne cvjetaju, obrežimo sve ono što ne valja u našim srcima, budimo uistinu Kristovi“.

Prateći svoga Spasitelja kroz postaje Križnog puta postanimo svjesni i svojih životnih križeva te neka nam to daje novu snagu da se s njima borimo i ustrajemo do kraja. Posebno je važno razumjeti kako i samo spasenje dolazi po križu te nikada ne zaboraviti da nakon Velikog petka slijedi i Nedjelja uskrsnuća.