Na staru godinu, 31. prosinca 2019. godine, s početkom u 17:00 sati tihaljskii župnik fra Branimir Musa predvodio je misu zahvalnicu u crkvi Bezgrješnog začeća BDM Tihaljina. Svetu misu zahvalnicu koncelebrirao je, tihaljčanin fra Miro Ravlić.

Pozdravljajući vjernike na samom početku svete mise, fra Branimir Musa je kazao kako smo se u predvečerje Nove godine okupili Bogu izreći zahvalnost za sve darove koje nam je udijelio tijekom godine, te ih je pozvao da raspolože svoja srca kako bi večerašnje misno slavlje doista bilo »dobra hvala« Bogu, što u prijevodu znači riječ euharistija.

U homiliji, fra Branimir Musa je spomenuo kako se u staroj godini, trebamo prisjetiti ne samo negativnosti koja su obilježila 2019. godinu, ratove, bolesti, progonstva, prirodne katastrofe, svakodnevne društvene devijacije poput konzumerizma, površnosti itd. već da trebamo biti svjesni dobrih stvari koje činimo svakim danom, našom vjerom i molitvom, „Mogli bismo danima zbrajati što smo učinili dobro a što loše u godini na izmaku, međutim, s dragim Bogom nema zbrajanja, odnosno računa“ kazao je fra Branimir.

Na samom svršetku svete pričesti sudionici misnog slavlja izrazili su Bogu zahvalnost za dar protekle godine pjevajući himan «Tebe Boga hvalimo» a fra Branimir Musa i fra Miro Ravlić su svojim župljanima zaželjeli sretnu i blagoslovljenu Novu 2020. godinu.