Na staru godinu, 31. prosinca 2021. godine, s početkom u 17:00 sati tihaljskii župnik fra Branimir Musa predvodio je svetu misu zahvalnicu u crkvi Bezgrješnog začeća BDM Tihaljina. Sveta misa zahvalnica seže i počima samim dolaskom fra Branimira Muse u župu Tihaljina 2010. godine.

Pozdravljajući vjernike na samom početku svete mise, fra Branimir Musa je kazao kako smo se u predvečerje Nove godine okupili Bogu izreći zahvalnost za sve darove koje nam je udijelio tijekom godine, te ih je pozvao da raspolože svoja srca kako bi večerašnje misno slavlje doista bilo »dobra hvala« Bogu, što u prijevodu znači riječ euharistija.

Najteža je zahvalnost Bogu za ono loše što nam se događa, za negativno: za bolesti, za razne nevolje, smrti. Nije prihvatljivo, a kamoli da možemo zahvaljivati Bogu na onom što ne možemo mijenjati, ili ne možemo po našoj želji mijenjati, a ono nas tlači kao sudbina, kao nepromjenjivi teret – osobni križ.

Zahvala je odgovor na dar (a što ima bitno a da nisam primio?), odgovor na milost – kako jednom jedinom riječju sažimamo sav Božji dobrohotni odnos prema nama. U ovoj noći prijelaza u novu godinu, u specifičnim situacijama vanjskih nevolja i unutarnjih pitanja o smislu, o vremenu i nas u njemu na ovoj zemlji, zastanimo sa sobom, jedni s drugima, s bližnjima, u obitelji, s prijateljima, stanimo s Bogom i posvetimo svoju zahvalnost. Euharistija koju slavimo kao Kristovu gozbu i žrtvu doslovno znači zahvala na milosti (eu + haris). Izrecimo Bogu zahvalu za sve darovano, i dobro i loše. Budimo zahvalni svojim bližnjima i prijateljima.

Na samom svršetku svete pričesti sudionici misnog slavlja izrazili su Bogu zahvalnost za dar protekle godine pjevajući himan «Tebe Boga hvalimo» a fra Branimir Musa je svojim župljanima zaželio sretnu i blagoslovljenu Novu 2022. godinu.