Jučer, 10. travnja 2018 godine obilježena je 26.obljetnica stradanja Hrvata na Kupreškoj visoravni. Prema programu obilježavanja godišnjice pod nazivom „U spomen žrtvama hrvatskog naroda na Kupresu“ položeni su vijenci i upaljene svijeće na spomen obilježjima ” Ogledala”, pobijenim Kuprešacima u II.svj. ratu, Suho polje, ispred masovne grobnice Kupreško polje, ispred spomenika Vukovarskim braniteljima na Kupreškom polju i ispred križa kod crkve Svete Obitelji u Kupresu u kojoj je služena i sveta misa za sve poginule i sahranjene na Kupreškoj visoravni koju je predvodio župnik Svete Obitelji iz Kupresa don Tomislav Mlakić uz koncelebraciju i drugih svećenika koji su za ovu prigodu došli iz raznih krajeva BiH i Hrvatske.

Obilježavanju su nazočili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, gosti iz braniteljskih postrojbi koje su sudjelovale u borbama na Kupresu u travnju 1992. godine, kao i brojna izaslanstava iz županije, susjednih općina i  županija i Republike Hrvatske te ostali mnogobrojni gosti.

Posebnu pozornost su izazvali Veterani 204. Vukovarske brigade koji su jučer na Kupresu položili vijence i upalili svijeće za svoje poginule suborce kao i svih dosadašnjih godina. Jer ne zaboravimo, nakon okupacije Vukovara 130 pripadnika 204. Vukovarske brigade sudjelovalo je u obrani Kupresa. Na mjestu gdje se danas nalazi Spomenik vukovarskim braniteljima njih 15 je prije točno 26 godina izgubilo svoje živote, a njihova su imena zlatnim slovima upisana u povijest stvaranja neovisne Republike Hrvatske. Na tom mjestu poginuli su: Kiš Dražen, Marjanović Zdenko, Lohajner Franko, Zmajlović Kruno, Mađarević Šime, Berton Milan, Zadro Robert, Marić Andrija, Mihalić Denis, Špišić Ivica, Brkan Ante, Pamula Marek, Ogorodinkov Leon, Šapinov Vasil i Bandanev Gait.

Obilježavanje 26. godišnjice stradanja Hrvata na Kupreškoj visoravni organizirale su udruge proistekle iz Domovinskog rata Kupres i općina Kupres.