Svečanom proslavom u Kninu u subotu 07. travnja obilježit će se 26.obljetnica utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane (HVO). Proslava se događa pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a u organizaciji  Koordinacije braniteljskih udruga HVO-a u RH u kojoj su Časnički zbor HVO-a RH, 1. Gardijska brigada HVO-a “Ante Bruno Bušić”, udruge “Zavjet”, udruga “Hvidra” HVO Knin, Udruga zatočenika.

Na proslavu dolaze predstavnici Ureda predsjednice, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane, saborski zastupnici, predstavnici županijskih i lokalnih uprava, generali HV-e i HVO-e, te predstavnici mnogih braniteljskih  udruga Herceg Bosne i Hrvatske, priopćili su iz 1. Gardijske brigade HVO “Ante Bruno Bušić”, koja je suorganizator te značajne obljetnice.

U priopćenju se navodi kako će taj dan u mimohodu od spomenika Oluja 95 do crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta  zajedno proći veterani postrojbi HVO-a, HV-a i HOS-a.

Uz poziv Hrvatima iz BiH i Domovine, organizatori pozivaju i hrvatske iseljenike koji će tih dana biti u Hrvatskoj  da dođu u Knin i pridruže se proslavi HVO-a čije su postrojbe zajedno sa hrvatskom vojskom sudjelovale u pripremi i oslobađanju Knina, u sjajnoj vojno-redarstvenoj operaciji  Oluja.