U nedjelju 14. travnja 2019. godine, s početkom u 19 sati u kino dvorani u Grudama održat će se projekcija dokumentarno — igranog filma pod nazivom “Glavu dole, ruke na leđa”. Projekciju filma autora Stipe Majića Pipe organizira Hrvatska udruga logoraša Domovinskog rata ZHŽ, udruge proistekle iz Domovinskog rata općine Grude i općina Grude.

Film obrađuje događanja u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata i prikazuje dramatične trenutke zarobljavanja, odvođenja, mučenja i ubijanja hrvatskih branitelja i civila u srpskim koncentracijskim logorima. Dio hrvatskih branitelja koji su preživjeli odlučili su iznijeti hrvatskoj javnosti svoju bol i u svojim svjedočanstvima kroz film prenose istinu o Domovinskom ratu i patnju hrvatskih branitelja kroz srpske logore smrti.

„GIavu dole, ruke na leđa” donosi dramatične detalje posljednjih dana borbe i govori o zločinima za koje još nitko nije odgovarao. Film je režirao, scenirao i producirao autor dokumentarnog filma “Srce Vukovara” i hrvatski branitelj s Trpinjske ceste — Stipo Majić Pipe. Dionici dokumentarno — igranog filma su Josip Pinjuh, Branko Solin, Antonio Matić, Tomislav Josić, Miroslav Josić, Ilija Ačkar, Mojo Bendra, Dražen Čović, Predrag Peđa Mišić.

Na grudskoj projekciji prisutan će biti i sami sudionik filma, gospodin Predrag Peđa Mišić te i gospodin Ivan Turudić, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora SDŽ. U sklopu projekcije filma u Grudama moderator će biti Josip Ćorluka.

SRDAČNO VAS SVE POZIVAMO I RADOSNO IŠČEKUJEMO