Jučer, 22.veljače 2020. godine akcijom čišćenja i uređivanja gotovo neprohodnog puta u dionici od 4.200 metara od Neretve (brana) do Jedrinja, odnosno mjesta stradavanja petorice vitezova iz Uzarića koji su život izgubili 19. rujna 1993. godine bivši pripadnici HVO-a Uzarića i Gruda su uistinu pokazali svoje veliko srce. Na toj istoj dionici puta prema Jedrinju, 20.rujna.1993. godine život je izgubio i heroj iz Gruda, Goran Spajić-Gogo. Koliko je Goran bio omiljen među suborcima govori činjenica da je Antiteroristička jedinica Širokobriješka kažnjenička bojna HVO-a svoj grudski ogranak nazvala po Goranu Spajiću.

Prisjetimo se na trenutak te 1993. godine. Napadna djelovanja muslimanskih snaga odvijala su se u sklopu operacije „Neretva ’93“ kojom je zapovijedao Sefer Halilović, a cilj joj je bio ovladavanje dolinom Neretve i izbijanje na Jadransko more. Da bi postigli taj strateški cilj, oni su sve do jeseni 1994. godine nastojali uništiti HVO i etnički očistiti hrvatske prostore.

Ne ponovilo se ali treba uvijek podsjećati, naročito mlade naraštaje kojih jučer zasigurno nije nedostajalo u Jedrinju, njima posebno veliko hvala i hvala svim sudionicima akcije a našim poginulim suborcima neka duša u Gospodinu nađe vječni mir i spokoj.

S NAMA SU