Danas je viđen trenutak u kojem se jasno vidi podjela svijeta koji se okrenuo od Gospodina. Donoseći zakon protiv Čovjeka, protiv Boga Stvoritelja, danas su svi saborski zastupnici počeli su pljeskati – sami sebi. I to je trenutak u kojem se jasno vidi podjela svijeta koji se okrenuo od Gospodina. Dobili su svoju plaću, svoje nagrade na ovoj zemlji. A što je s narodom?

Vi morate znati da naš Gospodin Isus predskazao da će doći dan kada će Njegovi sljedbenici biti proganjani i ubijani od neprijatelja koji će misliti da se na taj način klanjaju bogu: Izopćavat će vas iz sinagoga. Štoviše, dolazi čas kad će svaki koji vas ubije misliti da služi Bogu.  (Iv 16,2).

U sljedećim recima On je također objasnio razloga za ova progonstva:  A to će činiti jer ne upoznaše ni Oca ni mene (Iv 16,3). Dok je bio na zemlji Isus je rekao svojim sljedbenicima: Ako vas svijet mrzi, znajte da je mene mrzio prije nego vas. Kad biste bili od svijeta, svijet bi svoje ljubio; no budući da niste od svijeta, nego sam vas ja izabrao iz svijeta, zbog toga vas svijet mrzi. Sjećajte se riječi koju vam rekoh: Nije sluga veći od svoga gospodara.

Ako su mene progonili, i vas će progoniti; ako su moju riječ čuvali, da vašu će čuvati.  A sve će to poduzimati protiv vas poradi imena moga jer ne znaju onoga koji mene posla. (Iv 15,18-21).

PROČITAJTE:  Švedska crkva savjetuje svoje svećenike da Boga prestanu nazivati ”Gospodinom”

Stoga su sasvim jasni razlozi progona; zato što mi kršćani pripadamo Kristu i Njegovom Ocu, zato što nas je Krist izabrao po Duhu Svetom, zato što je naš cilj kraljevsko nebesko, zato što pokušavamo živjeti u skladu s Božjim i crkvenim zapovijedima. I svi koji hoće živjeti pobožno u Kristu Isusu, bit će progonjeni.  (2 Tim 3,12)

Isus nam je već rekao da se u svijetu nalazimo poput ovaca među vukovima i upozorio nas da se ne bojimo onih koji ubijaju tijelo nego onih koji mogu i dušu i tijelo pogubiti u paklu (Mt 10,16. 26-27).

Nije vrijeme za tugu ni depresiju, niti bismo u srcima trebali podržavati duh odmazde prema neprijateljima kršćanstva. Vrijeme je da se veselimo i radujemo jer Gospodin po ovim progonstvima blagoslivlja sve kršćane. Svako trpljenje koje se podnese u ime Isusovo rađa obiljem blagoslova kako za pojedinca tako i za društvo. U Svome govoru na gori Isus je rekao da je kršćansko trpljenje blaženstvo: Blago progonjenima zbog pravednosti: njihovo je kraljevstvo nebesko.  Blago vama kad vas zbog mene pogrde i prognaju i sve zlo slažu protiv vas! Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima! Ta progonili su tako proroke prije vas! (Mt 5,10-12)

Izvor: www.novizivot.net