Koordinacija udruga iz Domovinskoga rata općine Grude, od početka i u potpunosti podržava PROSVJED U VUKOVARU, 13. 10. 2018. kojim se zahtjeva prekid šutnje hrvatskih državnih institucija o ratnim zločinima i procesuiranje svih odgovornih za ubijene kao i za brojne osobe čiji najmiliji bespomoćno već 27 godina tragaju za istinom.

Grude 4.10.2018., sv.Franjo Asiški

Koordinacija udruga iz Domovinskoga rata općine Grude, daje punu potporu prosvjedu koji ste zakazali za 13.listopada 2018 godine u Vukovaru te Vam šaljemo Hrvatske pozdrave s porukom:

Vidimo se na prosvjedu, mi smo s Vama.

Živimo i suosjećamo s Vašom žrtvom, ponosni na Vašeg i našeg generala Blagu Zadru po kojem i naša Udruga nosi ime.

S nama su i Vaše žrtve s Kupresa u svakodnevnim molitvama, a posebno naš i Vaš suborac i brat Robert Zadro, sin junaka Domovinskog rata generala Blage.

Mi smo svaki dan uz molitvu i sjećanje s našom šestoricom braće za koje kažemo da su “nestali s Kupresa”.

Kao i za Roberta Zadru i njegove pobijene suborce, ni za smrt i nestanak naše braće i suboraca nitko nije do danas odgovarao, niti je podignuta ijedna optužnica.

Uz naših šest suboraca, mnogi drugi se i nakon 26 godina vode kao nestali.

Živimo za dan kad ćemo svakom našem branitelju i svakoj Hrvatskoj žrtvi doći na grob upaliti svijeću, izreći molitvu te se pokloniti.

Draga braćo suborci, gradonačelniče gosp. Ivane Penava, organizatori prosvjeda, mi smo s Vama i vidimo se u Vukovaru 13.10.2018.godine.

Ciljevi su nam opravdani i zajednički.

Pozdrav od srca.

 

  • Udruga dragovoljaca i veterana general Blago Zadro – Grude.
  • Udruga poginulih i nestalih – Općina Grude.
  • Udruga maloljetnih dragovoljaca – Grude.
  • Udruga nositelja odličja Grude.