‘Admiralovi zapisi 2 – Što je istina?’ naslov je knjige koja je četvrtak predstavljena u Grudama. Knjigu je, u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Herceg-Bosne, zajednice podružnica u županiji Zapadnohercegovačkoj, Matice hrvatska ogranak Grude, u multimedijalnom iskazu predstavio sam autor, admiral Davor Domazet-Lošo.

Autor je na sebi svojstven način još jednom progovorio o aktualnom trenutku u svijetu, kao i korijenima istog.

Ovo je knjiga o istini koja je skrivena, namjerno iskrivljena. Ona otkriva sve revolucije, od Francuske pa nadalje. Knjiga govori da živimo u vremenu tri velika geopolitička tabora. Živimo u vremenu potpune kontrole uma putem informacija. Mediji su se sveli na skrivanje istine, njezino izobličenje, ono što gledate na televiziji, to nije to, istaknuo je Lošo napominjući kako je danas postulat spoznaja nepoželjnog. Sve zlo je za Europu krenulo od Francuske revolucije. Kad pogledamo unatrag, sve počiva na laži i obmani. Sve je izokrenuto, Talijanska revolucija, Meksička revolucija, Španjolski građanski rat. Vrhunac “Bijele revolucije” je uništenje kršćanstva. Cilj je rušiti kršćanstvo, a poglavito Katoličke crkve kroz demokraciju, toleranciju i ljudska prava, istaknuo je Domazet Lošo.

‘Admiralovi zapisi 2 – Što je istina?’ nije knjiga o jednom hrvatskom admiralu iako nosi naziv Admiralovi zapisi 2, nego je ovo knjiga o svjetskoj neizvjesnoj geopolitičkoj zbili u drugom desetljeću 21. stoljeća. Ovo je knjiga o zabludama hrvatskih političkih dužnosnika, njihovim lutanjima, njihovoj slijepoj poslušnosti briselskoj „kuli babilonskoj“. Ovo je knjiga o istini jer će nas istina osloboditi, kazano je u proslovu ove iznimno zanimljive knjige koju je autor dočarao u slikovitoj i interesantnoj prezentaciji.

Svijet ide u kaotično stanje – smatra Domazet Lošo koji je inspiraciju pronašao i u Orwelovom znanstveno fantastičnom romanu „1984″.

Davor Domazet-Lošo je pisac i političar, vojni strateg i admiral u mirovini. Odlikovan je mnogim priznanjima, a do sada je napisao i objavio nekoliko djela  ‘Gospodari kaosa’, ‘Hrvatski Domovinski rat’, te ‘Admiralovi zapisi ili o pobjedi i ljubavi’.

Dolaskom u Grude, admiral Davor Domazet Lošo zapalio je svijeću i poklonio se poginulim Hrvatskim braniteljima općine Grude. Admirala su dočekali u ime organizatora, predsjednik udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Herceg-Bosne zajednice podružnica u Zapadnohercegovačkoj županiji, gospodin Mario Tica i ratni zapovjednik brigade vitez Ranko Boban, gospodin Marinko Sosa Zvijezda.