Jučer su 17.09.2021 godine, bivši pripadnici Antiterorističke jedinice Širokobriješka Kažnjeničke bojne HVO-a – ATJ Goran Spajić-Grude postavili spomen obilježje svom suborcu, prijatelju, bratu po oružju i Grudskom heroju Goranu Spajiću-Gogi. Spomen obilježje je postavljeno u Jedrinju, točno na mjestu stradavanja pok. Gorana Spajića koje se dogodilo 20.09.1993 godine.
Sama inicijativa te i radovi na ovome hvalevrijednm projektu su počeli u veljači 2020. godine akcijom čišćenja i uređivanja gotovo neprohodnog puta u dionici od gotovo 4.000 metara, od Neretve (brana Salakovac) do Jedrinja.

Prisjetimo se na trenutak te 1993. godine, napadna djelovanja muslimanskih snaga uz pomoć stranih plaćenika odnosno Mudžahedina odvijala su se u sklopu zloglasne operacije „Neretva ’93“ kojom je zapovijedao ratni zločinac Sefer Halilović, a cilj joj je bio ovladavanje dolinom Neretve i izbijanje na Jadransko more. Da bi postigli taj strateški cilj, oni su sve do jeseni 1994. godine nastojali uništiti HVO i etnički očistiti sve hrvatske prostore.

Nažalost, dragi naš Gorane, možda te nismo mogli sačuvati od smrti, ali ćemo te sačuvati od zaborava jer smrt je jača od života, ali ne i od naše ljubavi prema tebi.


Neka ti duša u Gospodinu nađe vječni mir i spokoj