Ove godine se obilježava dvadesetsedma godišnjica od stradanja naših branitelja na Kupresu. U znak sjećanja na ove strašne događaje u Grudama i na Kupresu se u travnju mjesecu organiziraju različiti događaji kojima se odaje počast našim palim i nestalim herojima.

U nedjelju, 07.travnja u športskoj dvorani Bili Brig u Grudama, u organizaciji Hrvatskog ženskog rukometnog kluba Grude i braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata održat će se 10. po redu memorijalni rukometni turnir ”Žrtve Kupresa ’92 godine”.

Ovo je već tradicionalni turnir koji iz godine u godinu okuplja rukometašice iz više klubova iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Ovaj 10. po redu turnir organiziramo za djevojke koje su rođene 2006. godine i mlađe, znači puno godina poslije strašnih ratnih zbivanja, sa nadom da se ona nikada neće ponoviti. Ali isto tako želimo da se te djevojke koje su rođene na početku novog 21. stoljeća i na ovaj način prisjećaju i odaju počast onima koji su položili živote za njihovo slobodno djetinjstvo.

Ove godine Grude imaju čast ugostiti mlade rukometašice ekipa Delminiuma iz Tomislavgrada te naše sportske prijatelje iz hrvatskih klubova Splita, Kaštela, Korčule i Metkovića.

U nedjelju 07.04.2019. u 10.10 sati biti će upriličeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomeniku u središtu Gruda, a potom u 10.30 sati slijedi svečano otvorenje 10. po redu memorijalnog turnira ”Žrtve Kupresa ’92” u sportskoj dvorani.

Očekuje se nazočnost članova obitelji poginulih i nestalih branitelja, njihovih suboraca, predstavnika političkog i javnog života te velikog broja mještana Gruda i Županije.

Pozivaju se svi da svojom prisutnošću uveličaju ovaj događaj i na taj način se još jednom prisjete onih koji su za ovu slobodu u kojoj živimo dali svoje živote!

Program turnira:

Nedjelja 07.04.2019.

9.30 sati Polaganje cvijeća na spomeniku u Grudama

9.45 sati Svečano otvaranje turnira u gradskoj sportskoj dvorani

10.00 sati HŽRK Grude – ŽRK Marina Kaštela

10.45 sati RK Delminium Tomislavgrad- ŽARK Split

11.30 sati ŽRK Marina Kaštela – ŽRK Metković

12.15 sati ŽARK Split – ŽRK Korčula

13.00 sati ŽRK Metković – HŽRK Grude

13.45 sati ŽRK Korčula – RK Delminium Tomislavgrad

14.30 sati Utakmica za 5.mjesto

15.15 sati Utakmica za 3.mjesto

16.00. sati Finale

16.30 sati Proglašenje pobjednika i zatvaranje turnira