Pod geslom „Hvalite Gospodine: On liječi one koji su srca skršena.“ u nedjelju 4. veljače u župnoj crkvi u Gorici održan je obred primanja i obećanja u Framu i obred zavjetovanja u OFS-u. Svečanu sv. Misu predvodio je fra Ivan Penavić kapelan u župi Posušje uz koncelebraciju župnika fra Stipe Markovića i duhovnog asistenta fra Nikole Spuževića.

U propovijedi fra Ivan naglašava važnost molitve. – Moliti treba uvijek i u svakoj situaciji, a ne samo kad nas u životu snađu prepreke koje ne možemo prebroditi sami. Isus će uslišiti naše molitve, ali ne onda kada mi to želimo, nego onda kada to bude najbolje za nas.

Simbolično predstavlja bjelinu naših košulja s bjelinom framaških srca. Također ističe poruku koju nosi geslo ovih Primanja i Obećanja – „Hvalite Gospodina: On liječi one koji su srca skršena.“

Nakon propovijedi uslijedili su Obredi primanja, obnove obećanja i polaganja prvih obećanja. U bratstvo Frame Gorica-Sovići primljeno je 20 framaša, 13 ih je obnovilo obećanja, a 16 framaša je po prvi put dalo svoja obećanja. Nakon obreda obećanja u Frami, upriličen je obred zavjetovanja u OFS-u Gorica, u kojem je trajne zavjete dao jedan član bratstva.

Svojim pjevanjem slavlje su uveličali framaši iz Posuškog Gradca, a tu su bili još framaši iz Kongore, Seonice, Bukovice, Tihaljine, Drinovaca, Ružića, Međugorja, Vitine, Klobuka, Čerina, Veljaka, te frama Imotske općine.

Na koncu misnog slavlja fra Nikola Spužević je zahvalio svim framašima na dolasku. Poseban pozdrav uputio je roditeljima framaša koji ih podržavaju na njihovom putu. Fra Ivan Penavić uz osobne čestitke, prenio je čestitke i od područkog duhovnog asistensta fra Antonia Šakote.

Nakon blagoslova i zajedničkog fotografiranja druženje je nastavljeno u starom župnom dvoru uz prigodan domjenak, ples i pjesmu.

www.grude-online.info