U nedjelju 25. veljače u 18:00 sati održani su obredi primanja i obećanja u Frami Tihaljina. Misno slavlje predvodio je duhovni asistent Frame Hercegovina fra Antonio Šakota.

Misa je po mnogo čemu bila posebna. Fra Antonio je naglasio kako je večer za njega bila posebna te da se providnošću Duha Svetoga sve posložilo. Naime geslo primanja i obećanja glasilo je “Ustanite i ne  bojte se.” Naglašavana je bitnost ustanka nakon životnih nedaća i kriza.

Na ovoj Svetoj misi sudjelovali su i postulanti i oni koji su u godini kušnje-novicijatu s njihovim  odgojiteljem fra Stankom Mabićom. Oni su nakon popričesne molitve iznijeli svoja svjedočanstva te nas poučili o takvom načinu života.

U Framu  Tihaljina  primljeno je 11 novih framaša, 6 ih je dalo prva obećanja i 6 framaša je na još jednu godinu  produžilo svoj put formacije u Frami.

Uvelike se zahvaljujemo Frami Posuški Gradac koja je svojim divnim pjevanjem uveličala ovaj obred. Zahvaljujemo se i  Frami iz Vitine, Veljaka, Međugorja, Klobuka, Humca, Širokog Brijega, Mostara, Posušja, Drinovaca, Ružića, Gorice-Sovića  i Gradnića na njihovom dolasku.

Posebne zahvale našem mjesnom duhovnom asistentu fra Branimiru Musi za svoju žrtvu i pomoć u našem radu i cijeloj župi, duhovnom asistentu fra Antoniu Šakoti kao i ostalim župnicima koji su koncelebrirali, poručili su framaši iz Tihaljine.

 

www.grude-online.info