Ime Tomislava Majića iz Drinovaca ( Grude ) ispisano je na spomeniku poginulim braniteljima koji je jučer 23.06.2019. godine svečano otvoren u Uzdolu u općini Prozor-Rama.

Povodom obilježavanja Dana udruge 3. bojne brigade Rama i branitelja Uzdola te Drugog susreta iseljenih Uzdoljana pod nazivom “Ivandanski svitnjaci”, jučer je na Uzdolu upriličen prigodan program kojim se obilježilo stradanje Hrvata u tom kraju.

Program je započeo svetom misom koju je predvodio kardinal Vinko Puljić u 11 sati. Misno slavlje uzveličale su naše Čuvarice, a nakon toga, u 12:30 upriličen je mimohod s ratnim zastavama do spomenika.

U 13 sati svečano je otkriveno spomen obilježje koje se gradilo uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Vlade Republike Hrvatske. Spomenik je blagoslovio nadbiskup metropolit vrhbosanski Vinko kardinal Puljić.

Spomenik na Uzdolu bit će trajan spomen na 134 poginula Hrvatska branitelja koji su ginuli na širem području Uzdola, i njihovu veliku i neprocjenjivu žrtvu koju su dali za nas i za čitav ramski kraj. Podsjećamo, Uzdol je 2016. godine kardinal Vinko Puljić proglasio „Mjesto posebnog pijeteta žrtvama Domovinskog rata“

Nakon ceremonije blagoslova i otkrivanja spomenika, brojne delegacije položile su vijenac i upalile svijeću kod spomenika.

Na svetoj misi i svečanom otkrivanju spomen obilježja u Uzdolu bio je prisutan i general zbora HVO-a Stanko Sopta.

Zauvijek s nama

Suze i ponos danas su s nama
sa vjerom u Boga i susret novi,
Krunica u ruci čvrsto stisnuta ,
k novoj pobjedi ona nas vodi.

Živote ste dali za slobodu našu ,
obitelj ,Boga i Ramski kraj.
žrtveno janje bili ste mnogi
za ovaj lijepi zemaljski raj.

Ramska Gospe kraljice naša
iz Sinja si nama davala snagu,
danas smo slobodni ,
zato će mo uvjek
tvog sina po svuda,
pronosit slavu.

Uklesana u stjenu imena su mnogi,
Što mučenički živote predadoše svoje,
Za obitelj,istinu,slobodu i Boga,
pravednici se nikad smrti ne boje.