Karavana od 30 biciklista krenut će danas, 28.04.2019. godine tradicionalno s Trga Hrvatskih branitelja (Rondo) u 9 sati te se biciklima zaputiti na put dug 400 km. Prijateljstvo između gradova Mostara i Vukovara biti će još jednom povezano neraskidivom vezom i to ne samo Mostara i Vukovara već i svih onih mjesta kroz koje prolazi karavana, kao i gradova koji su domaćini karavane, Kiseljak, Žepče i Županja.

Da je sve spremno potvrđuju i gradovi domaćini, a među njima i onaj najznačajniji, Grad Vukovar koji će u srijedu 01. svibnja još jednom svesrdno dočekati karavanu iz Mostara te im pripremiti prijateljski doček.

Izuzetno nam je drago što karavana Mostar Vukovar ide i ove godine i veseli nas što ćemo još jedanput biti domaćini ove karavane koja ima za cilj povazati prijateljske gradove, ali ne samo to već i odati počast svim stradalim žrtvama u domovinskom ratu. Mi smo svakako spremni za njihov dolazak i Grad Vukovar im želi dobrodošlicu, istaknuo je dogradonačelnik Grada Vukovara, Marijan Pavliček.

Karavana će u Grad Vukovar stići 01. svibnja 2019., no bitno je naglasiti da će se prije ulaska u Vukovar sastati sa biciklistima iz Hrvatske, točnije Grada Metkovića koji voze od Prevlake do Vukovara, te će zajedno ući u Grad Vukovar i posjetiti spomen dom Ovčaru.

Veseli nas da i ove godine idemo našim prijateljima u Vukovar. Sretni smo što smo to uspjeli i ove godine organizirati, naravno uz pomoć naših sponzora i prijatelja kojima ovim putem zahvaljujemo, jer upravo oni su ti koji pomažu i povezuju prijateljstvo ova dva Grada. Veliko Hvala im na tome, istaknula je Biljana Krtalić, tajnica BK Mostar.