U marijanskom svetištu Majke naših stradanja u Gori kraj Petrinje misno slavlje pred nekoliko tisuća okupljenih vjernika predvodio je sisački biskup Vlado Košić.

Molilo se da Marijina snaga i vjera bude putokaz svim vjernicima. U propovijedi je naglasio kako je Majka Božja sigurno žalosna kad vidi kako se u Hrvatskoj obitelji boje rađati djecu, kako ne znaju kako ih prehraniti, kako obitelji odlaze u inozemstvo. Nije propustio ni uputiti kritiku politici i političarima te pozvao na odricanje od totalitarizama i posebno na odricanje od maršala, javlja reporterka Nove TV.

“Marija je majka žalosna kada gleda korupciju, veze i klijentelizam koji vlada u našem društvu, kada gleda ljude na položajima koji bi se morali brinuti za zajedničko dobro, a misle samo na sebe i kako svojima osigurati bolji život. Marija je žalosna kada gleda na naše hrvatske branitelje koji su svojom krvlju stvorili, obranili i oslobodili Hrvatsku, a onda su stavljeni kao nepotrebni, kao višak na koji se mediji i domaći izdajice nabacuju blatom, a nisu im vrijedni ni noge oprati. Oni u toj svojoj razočaranosti više ne znaju za kakvu su se to zemlju borili pa ih je već gotovo 3 tisuće diglo ruke na sebe.

Prozivam sve dosadašnje političare i ljude od utjecaja i položaja, a koji su skrivili to stanje – vi ste ih ubili, da je toliko branitelja počinilo samoubojstvo, vi ste ih ubili, vi ste krivci za njihove razočaranosti, i cijelo društvo je odgovorno, a ponajviše političari i izdajice vlastite domovine koji su radili i rade protiv interesa Hrvatske za koju su oni bili spremni dati živote”, kazao je Košić.