Caffe bar "Tony"

Tihaljina u ♥

Kolo sreće
Nedjelja, 29 Siječanj 2017 23:01

altPrije nekoliko godina časopis „North Carolina News & Observer“ je objavio članak pod naslovom: „How Do You Measure Up As A Man?“ Dakle, kako vi kao čovjek danas kotirate? Koliko ste na cijeni?

 

 

 

 
Ima li smisla
Nedjelja, 22 Siječanj 2017 17:34

altMnogi među nama misle kako u svom životu nisu u stanju napraviti nikakvu značajnu razliku na ovome svijetu. Pa što može jedna osoba učiniti često čujemo oko sebe. Robert Kennedy jednom je rekao: Mnogi od velikih svjetskih pokreta potekli su iz napora jedne osobe.

 

 

 
TEBI HRVATU: Čestitamo vam Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske
Nedjelja, 15 Siječanj 2017 17:35

altTebi Hrvatu ratniče, Tebi Hrvatu seljače, Tebi branitelju kršćanstva,Tebi koji si rađao i kad kruha nisi imao,Tebi koga su svi ubijali,Tebi na kojeg su lagali, Tebi čestitam što si izdržao i opstao. Tebi koji si Hrvatsku oslobodio i vjerovao da je slobodna …

 

 

 

 
Evo Jaganjca Božjega
Nedjelja, 15 Siječanj 2017 17:12

altZnate li priču o svinji i kokoši? Sretnu svinja i kokoš siromaha, gladnog i nevoljnog. Svinja reče: „Trebali bismo nešto učiniti kako bi pomogli ovom jadničku.“ Kokoš se usuglasi i reče: „Zašto mu ne bismo pripremili za doručak... slaninu s jajima?“ 

 

 

 

 
SJEĆANJE: Jurica – Jure Kordić
Srijeda, 11 Siječanj 2017 15:05

altSjećanje na tebe i tvoj dobri duh nikada nećemo zaboraviti. +Počivao u miru Božjem+

Udruga maloljetnih dragovoljaca domovinskog rata Grude HZ HB

 

 

 

 
Ponovno rođeni
Nedjelja, 08 Siječanj 2017 15:48

altDanas ćemo malo o iznenađenju. Volite li filmove s naglim preokretima? S puno uzbuđenja? Pa takvi filmovi i pune kino dvorane i nakon gledanja ljudi komentiraju kako se je radnja na kraju pretvorila u pravo iznenađenje. 

 

 

 

 
U potrazi za izgubljenim idealima
Petak, 06 Siječanj 2017 16:22

altKojim idealima vi stremite? Kojim idealima ja težim? Koji ideali pokreću ovaj današnji svijet?

Evo pravog pitanja na početku nove godine. 

 

 

 

 
Sretna vam i blagoslovljena Nova 2017
Nedjelja, 01 Siječanj 2017 16:33

altOtišla je još jedna godina u povijest. Jednima dobra, drugima standardna, a nekima teška i loša. Neki se nisu ni osvrnuli na brojčanik koji se pomaknuo za jednu znamenku a neki su pokušali pronaći mrvice radosti između toplog odojka i hladne francuske salate …

 

 

 
Sretan vam i blagoslovljen Božić
Nedjelja, 25 Prosinac 2016 13:48

altBaš kao što nam govori pjesma čuvenog Irskog pjesnika i nobelovca, Isusov život ne počinje i ne završava s prvom i s posljednjom rečenicom u Evanđelju. Isus Krist neograničen tjelesnim ograničenjima nastavlja živjeti među nama na bezbroj načina. Svakodnevno.

 

 

 
ZAJEDNO U RATU ZAJEDNO U MIRU: HVO Grude i ove godine organizirao druženje na Badnjak
Subota, 24 Prosinac 2016 18:18

altVrijeme prolazi, puno tog se mijenja, ali posljednjih godina nešto u Grudama je isto. A to je da branitelji organiziraju druženje i darivaju žitelje Gruda. Koordinacija branitelja s područja općine Grude i ove je godine na Badnjak organizirala prelijepo druženje.

 

 

 

 
S nama Bog
Nedjelja, 18 Prosinac 2016 14:27

altG. K. Chesterton, znameniti britanski pjesnik i teolog, bio je čovjek briljantnog uma. Ali kako je stario tako je počeo zaboravljati. Jednostavno bi zaboravio gdje se nalazi ili gdje bi trebao biti i što bi trebao raditi. U jednoj takvoj prigodi, pošalje on brzojav supruzi.

 

 

 

 
Bog u kutiji
Nedjelja, 11 Prosinac 2016 22:45

altBožić uskoro stiže. Svjetla, zvukovi, mirisi blagdana su oko nas. U zraku su. Ma gdje god mi išli ovih dana sve nas upozorava na Božić. U biti mnogi među nama i trebaju ovu blagdansku atmosferu  jer se nadaju pomoću nje barem na kratko …

 

 

 

 
Vrijeme je za kajanje
Nedjelja, 04 Prosinac 2016 15:31

altOvo je vrijeme pokajanja. Ovo je vrijeme pokajnika. Ovo je vrijeme traženja, davanja i primanja tako zvanih - oprosnica. S nestrpljenjem narod iz dana u dan iščekuje tko je novi pokajnik na političkom nebu i koga će uskoro njegovo pokajanje sprovesti u Remetinac.

 

 

 
Predstavljanje jubilarnog Godišnjaka Matice hrvatske Grude “Susreti 10”
Nedjelja, 27 Studeni 2016 13:31

altU srijedu 30. studenog 2016. godine u Hrvatskom kulturnom domu A. B. Šimić u Grudama upriličit će se predstavljanje jubilarnog broja Godišnjaka Matice hrvatske-Ogranak Grude SUSRETI 10.

 

 

 

 
Pakao u duši
Nedjelja, 27 Studeni 2016 12:59

altKad se rijeka susretne s morem ona umire. Jer karakter rijeke je u njezinom toku. Kad čovjek izgubi svoj karakter, kad postane bešćutan, on umire. Duša mu umire.  

 

 

 

 
Pogled unatrag
Nedjelja, 27 Studeni 2016 12:51

altDosadili su mi. Na živce mi idu. Naravno političari. Poput dobro istreniranih papiga neprestano ponavljaju jedno te isto. Ponajviše kako se ne smijemo – vraćati u prošlost. Kako se moramo okrenuti – budućnosti. 

 

 

 

 
Spremni ili ne
Nedjelja, 27 Studeni 2016 12:40

altBio je to prvi dan, prvog semestra, njegove prve godine studiranja. Bio je brucoš i upisao je Engleski jezik i Psihologiju. Kao svaki brucoš, a poglavito dijete sa sela, koje je po prvi put došlo samo u velegrad, bio je nevjerojatno nervozan, pomalo tjeskoban, a i prestrašen.

 

 

 
VUKOVAR 18.11.2016: Zaboravljeni hrvatski mučenici
Nedjelja, 20 Studeni 2016 16:01

altU koloni sjećanja 18.11.2016. godine u Vukovaru zabilježili smo zanimljiv transparent koji je na žalost ostao neprimijećen od strane fotoreportera i televizijskih snimatelja. Autor transparenta je prof.dr.sc. Željko Bušić, dragovoljac Domovinskog rata i bojovnik Hrvatske vojske.

 

 

 
Kralj i mi
Nedjelja, 20 Studeni 2016 14:36

altStajao je ondje narod i promatrao. A podrugivali se i glavari govoreći: "Druge je spasio, neka spasi sam sebe ako je on Krist Božji, Izabranik!" Izrugivali ga i vojnici, prilazili mu i nudili ga octom govoreći: "Ako si ti kralj židovski, spasi sam sebe!" 

 

 

 

 
POSVEĆENO VUKOVARU UOČI 25 OBLJETNICE: Učit ćemo djecu svoju da nikad ne zaborave Vukovar
Nedjelja, 13 Studeni 2016 14:23

   

 

 


Stranica 2 od 79

Pogledajte naš YouTube kanal

Braniteljski radio


You are here  :